Mignonne Lenoir (Voorburg, 1990)

Mignonne Lenoir Ik werd samen met mijn tweelingzusje op 29 juni 1990 geboren in Voorburg, maar woonde vanaf het begin van mijn leven in Den Haag, waar ik ook mijn hele jeugd heb gewoond. Ik hou erg van geschiedenis. Daarom ben ik ook begonnen met een studie archeologie in Deventer waar ik naartoe ben verhuisd. Dat was wel een verschil; verhuizen van een grote stad naar een kleinere. Zeker omdat ik Den Haag toch als mijn enige echte thuis zie.

Spoorzoekers
Omdat ik meer wilde weten over Den Haag zelf, heb ik mij ingeschreven voor de cursus Spoorzoekers. Tijdens deze cursus werden alle vrijwilligers die zich hiervoor hadden opgegeven geïnformeerd over de Schilderswijk, de wijk waarin wij ons zouden gaan verdiepen.

Henny Rense
We kregen de opdracht om foto's van de oude Schilderswijk op te sporen. Best een moeilijke opdracht, want niemand van mijn familie of vrienden heeft ooit in die wijk gewoond of had er oude foto's van. Gelukkig is het internet een grote informatiebron en zo ben ik in contact gekomen met Henny Rense. Zij had een internetpagina over de Schilderswijk aangemaakt en daar stond een aantal mooie foto's op. Ik ben bij haar langs geweest en heb een aantal foto's uitgekozen om op deze site te zetten. De verhalen die ze erbij vertelde waren erg interessant. Ik vind het bijzonder hoe één foto een heel verhaal kan vertellen en hoop dat iedereen deze verhalen in de foto's zelf kan zien.

Reacties: 1-2
Door Gast: Annetta @ 2014-09-13 17:47:06
Schilderswijk
Leuk een oude foto van de Marnixschool aan te treffen. Ben ook in Voorburg geboren (1956) en heb les gegeven op de Marnixschool van 1979-1982. Als ik in mijn fotoalbums duik, vind ik zeker nog groepsfoto's van mijn klassen op het schoolplein, maar ook van het gebouw.
Vraagje, op Google Maps kon ik het gebouw niet vinden (woon nu niet meer in de regio). Heb ik niet goed gekeken, of staat het er niet meer?
Door Gast: Hans Bouma @ 2016-11-01 17:21:34
Marnixschool
Mijn vader is onderwijzer geweest aan de Marnixschool van 1953-1962. Komende uit Friesland koos hij bewust voor deze school.

Ik heb een foto van het schoolteam (olv de directeur dhr. Van Ginkel).

Ook heb ik zelf in 2007 nog foto's gemaakt van de Marnixschool zoals die er toen uitzag.
Reacties: 1-2
Uw reactie
Naam (Log in): 
E-mailadres: 
Onderwerp: 
Bericht: