Esther Visser (Den Haag, 1976)

Esther VisserIk ben Esther Visser, in 1976 geboren in Den Haag, en vanaf het eerste moment nieuwsgierig. Zo wil ik graag ontdekken wat een ieder beweegt en wat zijn of haar verhaal is. Dat deed ik o.a. door binnen mijn werk en vrije tijd het verhaal van mensen een centrale plek te geven. In het verleden heb ik in Laak een geschiedenisproject voor jong en oud opgezet, waarbij creatieve vormen (tv, theater en spel) werden gebruikt. Daarna volgde het project 'De Haagse Schatkist', waarbij letterlijk het verhaal van mensen werd opgehaald door de hele stad. Helaas zijn geschiedenisprojecten vaak bestemd voor ouderen en daarom was ik erg gecharmeerd van het project Spoorzoekers voor jongeren. Gelukkig werd de leeftijdsgrens verhoogd, waardoor ik als 'oudere jongere' ook mee kon doen.


Micraatje

Het eerste spoor dat ik volgde was van mijn oude buren, maar helaas waren die plots met vakantie. Toen ben ik via vriendin Gea bij Dirk Voorbach beland. Zijn ouders woonden in de Schilderswijk en konden wel het een en ander vertellen. Ik dus in mijn Micraatje naar Laak gereden, waar ik wachtte op een man die ik alleen door de telefoon had gesproken. Daarna op naar zijn ouders met een appeltaartje, waar we na drie uur nog niet klaar waren.

Hoorn en Wassenaar
De tweede keer was de stapel foto's en het enthousiasme om mee te doen gegroeid. En wat een herkenning! Iedereen lijkt er in een bepaald tijdsbestek wel hetzelfde uit te zien, maar heeft weer net een andere beleving van dingen. Prachtig! Gek eigenlijk, hoe leuk het is om een verhaal van een ander uit te pluizen. Misschien wordt het tijd om mijn eigen verhaal eens te gaan vastleggen. Het verhaal van ouders uit Hoorn en Wassenaar, die voor werk naar Den Haag kwamen en wiens ouders dat ook deden. Ik blijf in Den Haag, want er moet toch iemand beginnen met een familie-stads-geschiedenis? 

Reacties: Geen berichten
Uw reactie
Naam (Log in): 
E-mailadres: 
Onderwerp: 
Bericht: