Nachet Louchahi (Den Haag, 1981)

Nachet Louchahi studeert binnenkort af aan de faculteit Algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Naast haar verplichtingen voor haar studie leek het haar buitengewoon interessant om deel te nemen aan de cursus Spoorzoekers en zo meer te weten te komen over de geschiedenis van Den Haag en de persoonlijke verhalen van haar bewoners. Nachet heeft een uiteenlopende verzameling foto's bij elkaar weten te sprokkelen, wat blijk geeft van haar brede interesse en veelzijdigheid als persoon. Haar beweegreden om deel te nemen aan de Spoorzoekerscursus was de belofte in de aankondiging dat deelnemers onderzoekstechnieken kregen bijgebracht.

Haar zoektocht begon bij haar eigen familie-fotoalbums, die een grote selectie foto's vanaf 1910 omvatten. Veel familiekiekjes in de huiselijke sfeer, activiteiten in de wijk en bijzondere gelegenheden. Op haar werk stuitte ze vervolgens op een fotoalbum van het oude Diaconessenziekenhuis, dat voorheen op die plek was gevestigd. Er zijn foto's gemaakt van de ziekenzalen, uitstapjes van het verplegend personeel, maar ook hebben zieke kinderen dikwijls voor de camera geposeerd. Hierna bracht Nachet een bezoek aan de prachtige Oostenrijkse woningen aan de Pompstationsweg en sprak zij met haar bewoners. Ook hier waren geweldige foto's aanwezig, die vooral niet verborgen mogen blijven voor de overige bewoners van de stad Den Haag.


Reacties: 1-2
Door Gast: nico landwehr johan @ 2011-09-24 21:55:10
oostenrijkse woningen
voor meer duidelijkheid over geschiedenis van de Oostenrijkse woningen verwijs ik graag naar informatie op www.oostenrijksewoningen.com en onder meer het boekje "De Vlissingse Houtkust" 2006, ISBN 90-9020544-I.
Naar onze stellige verwachting is er sprake van een nederlands ontwerp. Helaas is er nog geen duidelijkheid over ontwerper/architect. Indertijd is er omstreekls 1946 door de nederlandse regering aan Oostenrijk opdracht tot levering gegeven. Het ministerie van Wederopbouw en Volkshuisvesting was hierbij nadrukkelijk betrokken. Wie kan hierover meer duidelijkheid verschaffen ?
Door Gast: ron valken @ 2012-02-17 14:51:09
fotoserie familie Nachet Louchahi
Wat een prachtige serie, ik heb tot 1990 in Den Haag gewoond en ben opgegroeid in de straat tegenover Miep en Wim v/d Weg. Ik kwam veel bij ze over de vloer en kon goed overweg met Beiden. Veel geleerd en gezellig gehad. Samen met mijn zusje pasten we op Michel en Irma als dat nodig was. Ben samen met "Tante" Miep wel meegeweest op bezoek bij zus Annie die toen alleen nog Omar had. Zomers gingen wij met ouders samen met Miep en Wim naar Zuiderpark om daar de dag door te brengen in de speeltuin.
Heel leuk om deze foto's te zien, Wim zou als amateur fotograaf trots zijn geweest.
Reacties: 1-2
Uw reactie
Naam (Log in): 
E-mailadres: 
Onderwerp: 
Bericht: