Stef de Niet (Scheveningen, 1949)

Stef de NietSteven Simon de Niet werd op 19 april 1949 geboren, als zoon van Gerhard de Niet en Ans Eernisse. Hij groeide op in de Keizerstraat, bezocht de van Hoornbeekschool in de van Hoornbeekstraat en ging later naar het Johan de Wittlyceum aan de Nieuwe Duinweg. Na zijn militaire dienst ging hij met Margriet van Bebber wonen in Zeilstraat 113. Zij waren allebei actief betrokken bij de strijd van de WOS om de huizen in de Zeilstraat en de Ankerstraat te behouden. Gelukkig staan deze er nog steeds.

Verhuisd naar de Groot Hertoginnelaan, waar in 1976 Anouk werd geboren. In 1979 gescheiden en in 1980 getrouwd met Erica Pot. In de Daguerrestraat zijn Benjamin en Kim geboren; daarna is het gezin verhuisd naar de Perponcherstraat. Hier wonen ze nog.

Stef is begonnen als maatschappelijk werker bij de Sociale Dienst, daarna beleidsmedewerker Jeugd en Verslavingszorg geworden bij de Gemeente Den Haag, vervolgens Hoofd Publieksvoorlichting en tot slot bestuursadviseur van de wethouder van Financiën en Cultuur, Louise Engering. Stef is sedert 2002 directeur van Centrum 16•22, een instelling die vormingswerk in het onderwijs verzorgt. Op 1 april 2010 maakt hij gebruik van de FLEXregeling en gaat hij zich storten op gedichten, verhalen en romans, die hij schrijft onder de naam Steven Eernisse.

Reacties: 1-9
Door Vdbroeke @ 2011-02-14 16:59:07
Van Hoornbeekschool
Beste Steven,
Wij kennen elkaar nog van de Van Hoornbeekschool. Ik woonde in de Viviënstraat, waar jij wel ´s kwam spelen, zoals ik bij jou in de Keizerstraat kwam.
Wat grappig dat jouw cv nogal wat parallellen heeft met de mijne. Ik ben beleidsambtenaar verslavingszorg geweest bij de gemeente Alkmaar en werd directiesecretaris bij Brijder Verslavingszorg, onderdeel van de Parnassia Bavo Groep. Per 1 april a.s. ga ik met vervroegd pensioen (dan 63 jaar en ook ik houd nogal van schrijven). Ik heb een site gemaakt over de indische roots van onze familie. Zie: http://www.rickvdbroeke.nl

Jij staat trouwens nog in mijn fotoalbum. Verjaardagsfeestjes uit de lagere schoolperiode e.d.

Leuk elkaar zo weer te treffen!

Hartelijke groeten,
Rick van den Broeke
Alkmaar
Door Gast: Ilona @ 2011-02-14 22:35:23
jeugdherinnering
Beste Steven,
Via Rick werd ik attent gemaakt op je site. Ook ik heb bij je in de klas gezeten in de van Hoornbeekstraat. Daarnaast ben ik getrouwd met Frits van den Broek d'Obrenan wiens familie ook
contact had met de familie de Niet (jouw ouders). Hans je broer zat in de klas bij mijn zus Wia.
Grappig om zo weer eens van je te horen. Ik heb nog vrij regelmatig contact met o.a. onze klasgenoten Myrna Contant, Fenna Betist en Loes Haak. Herinner jij hen nog?
Wens je veel plezier met schrijven ed. en hoop binnenkort iets van je te lezen onder de naam
Steven Eernissen.

Hartelijke groeten,
Ilona van den Broek d'Obrenan-Cats
Heerde
Door Gast: Aart de Groot @ 2011-03-22 16:37:31
tentoonstelling
Ha Stef,

Het Haags Historisch Museum, waar ik tegenwoordig werk, is bezig met de voorbereiding van een tentoonstelling over Haagse winkels. De opening zal plaatsvinden op 23-9-'11. Gastconservatoren zijn Koos en Jannie Havelaar (van de St. Haags Industrieel Erfgoed). Ik zag de foto's van de winkel van jouw grootouders en ouders in de Keizerstraat op deze site en heb hierover gesproken met Koos en Jannie. Wij zouden deze foto's graag een plaats geven in de tentoonstelling. Zou jij hieraan mee willen werken? Je kunt mij bereiken via het museum, tel. 070-3608311.

vriendelijke groet,
Aart de Groot
Door Gast: Pauline @ 2012-12-13 17:56:40
Engelandvaarder?
Hallo Steven,
Was de broer van uw vader werktuigbouwkundig ingenieur JMD de Niet? Zo niet, heeft u dan een suggestie waar ik info over hem zou kunnen vinden? Hij ging in 1941 over zee naar Engeland.
Bij voorbaat dank voor uw reactie,
Pauline
Door Gast: George Eernisse @ 2013-10-30 17:23:19
Familie?
Beste Steven,

Via een kennis kwam ik op het spoor van een naamgenoot, de broer van je moeder. In eerste instantie dacht ik dat het mijn vader was, aangezien hij net als ik George Eernisse heette. Maar bij nader onderzoek bleken de jaartallen bij de gezinsfoto niet overeen te komen. Daar komt bij dat mijn vader niet 2 zussen had maar 2 broers. Wel frapant dat hij in dezelfde tijd heeft geleefd en ook in Den Haag.
Helaas is mijn vader veel te vroeg overleden (1977). Ik ben van 1964.
Succes met het schrijven van gedichten, romans e.d.

Met vriendelijke groet,
George Eernisse
Door Gast: Marjolijn van der Weijden @ 2014-01-06 10:38:29
vader onbekend
Beste Stef,

Ik ben op zoek naar de ( voor ons onbekende )vader van mijn man, het enige wat ik weet is dat hij Jan heet en werkte in de snackbar van zijn vader die heette Dingemans in de keizerstraat in 1977, er zit nu een chinees.
Ik lees dat u geboren en opgegroeid bent in de Keizerstraat in Scheveningen, weet u misschien wie er toendertijd een snackbar had in de Keizerstraat of dat er uberhaupt een snackbar zat ?

Ik hoop dat u zich wat herrinnert,
MVG
Marjolijn van der Weijden
Leidschendam
0654792528
Door Gast: Nanna Marchesini @ 2014-05-24 09:03:39
van Hoornbeekschool
Met veel plezier las ik je bijdrage aan Haagse Spoorzoekers.
Ik las er o.a. dat je geboortejaar 1949 is en dat je op de Van Hoornbeekschool hebt gezeten.
Dan heb je vast bij mijn oudere broer in de klas gezeten: Lorenzo Marchesini.
Ik ben zijn 3 jaar jongere zus, Nanna.

In een van de berichten las ik een reactie van je klasgenote Ilona Cats. Ilona ben ik lang geleden ook weer eens tegen gekomen maar heb geen contactgegevens meer van haar.
Zij noemt in haar bericht Fenna Betist.
Heb jij voor mij het (mail)adres van Fenna Betist? Zij woonde destijds naast ons in de Van Hoornbeekstraat. Ik zou graag weer met haar in contact komen om te horen hoe het met haar en haar zussen en broers gaat.

Veel succes met alles wat je doet en een hartelijke groet,
Nanna Marchesini
Door Gast: Fritz Hendriks @ 2016-10-21 23:27:56
woonde aan de overkant van jullie in de
Woonde inde jaren1947 en later in de Keizerstraat aan de overkant boven de stomerij de Rijswijkse en mijn moeder heeft een tijdje bij je ouders gewerk herkende je moeder van de foto ( lieve vrouw). Heb tot 1955 daar gewoond. Ben zelf van 1942 groetjes Fritz
Door Gast: Fritz Hendriks @ 2016-10-21 23:34:43
Adres
F.Hendriks mail 2551pm118q@hetnet.nl
Reacties: 1-9
Uw reactie
Naam (Log in): 
E-mailadres: 
Onderwerp: 
Bericht: